Радев в шок! За пръви път Спецпрокуратурата влиза в кабинетите на президентството

Държавният глава Румен Радев към 11.30 часа влезе в президентството.

Радев преживя истински шок, виждайки как спецпрокурори, служители на МВР и експерти тарашат в кабинетите  на неговите секретари – Пламен Узунов и Илия Милушев.

Държавният глава не е очаквал държавното обвинение да получи разрешение за обиски в кабинетите на най-високото ниво на държавната власт.  

Това се случва за първи път в историята на тази институция

Както обяви сутринта главният прокурор Иван Гешев – от кабинетите се изземват документи и компютърни конфигурации.  Тези действия са по две досъдебни производства – едното е по производство, водено от Военно-окръжна прокуратура, а другото производство се наблюдава от прокурори от спецпрокуратурата и се касае за престъпно сдружение за търговия с влияние (бел. ред. – производството, свързано със секретаря на президента по правни въпроси Пламен Узунов), каза Обвинител № 1.

По същото време бе арестуван Пламен Бобоков, което означава че се очаква и арест на Пламен Узунов, за което към момента няма официална информация.

На място на „Дондуков“ 2 има и магистрати от военна прокуратура, което означава, че се правят обиски и във връзка с второто разследване, свързано с шпионаж. Става дума за производство за изнасяне на секретни данни на разузнаването към съветника на Румен Радев по отбрана Илия Милушев. 

 „По едно от делата на Военно-окръжна прокуратура съветник на президента (Илия Милушев – б.р.) представя доброволно материали с гриф „секретно“. Твърди се, че си ги е намерил в касата, на третия път предоставя материали, които са изнесени“. Това разкри по-рано главният прокурор Иван Гешев в Габрово по повод течащата в момента спецоперация в президентството.

Междувременно Държавна агенция „Национална сигурност” отне достъпа до класифицирана информация на Пламен Узунов и на Илия Милушев. 


Очаквайте подробности

Emf[ekjc,

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram