Радев: Включването ни в осигуряването на 1 млн. боеприпаси за Украйна ще бъде грешка

Много медии ме обвиниха в двуличие – никога не е било така. Сега всичко си дойде на място. И у нас, и в Брюксел съм твърдял, че България не трябва да се намесва с оръжие в този конфликт. Виждате, той ескалира, изтощава нашата икономика. Стана ясно, че България ще е част от инициативата за 1 млн. снаряда. Не подкрепям. Ако правителството вземе това решение, това ще бъде грешка.“

Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти. 

Скопие трябва да си научи урока, коментира още той и добави, че се връщат по утъпкания път – да лобират пред европейските столици, да лобират пред европейските институции, така че с това лобиране да прикрият нарушаването на човешките права в Република Северна Македония, липсата на реформи и готовност за начало за преговори за членство.

Според него това не е верният път. В момента пак се засили лобирането, но България ще продължи да работи интензивно с всички европейски институции, с нашите европейски партньори, така че решенията за Република Северна Македония да не се основават на лобиране, което прикрива липсата на реформи, което прикрива дълбокото нарушаване на човешките права, заяви държавният глава. 

По-рано днес президентът Радев откри в София тридневен форум, посветен на зеления преход.

Източник Новини.бг, Епицентър

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram