Радевите Кирил Петков и Асен Василев да отговорят на тези важни въпроси

СЛУЖЕБНИТЕ МИНИСТРИ КИРИЛ ПЕТКОВ И АСЕН ВАСИЛЕВ ДА ОТГОВОРЯТ НА ВАЖНИ ВЪПРОСИ, ИНАЧЕ ОТНОВО ЩЕ ИЗБИРАМЕ КОТКА В ЧУВАЛ

Избирателят не знае нищо за позицията на двамата към военните интервенции без правна санкция, сепаратизма, македонизма, еврофедерализма, еврото, Истанбулската конвенция, приватизацията на военната индустрия и неизгодните концесии.

Очакваме служебните министри Кирил Петков и Асен Василев да отговорят на серия от въпроси, преди да се впуснат в предизборна надпревара със своя политически проект.

Подобни въпроси не бяха зададени на „Има такъв народ“ както на изборите на 4 април, така и на 11 юли т.г.

В резултат на което Слави Трифонов получи подкрепа от електорат, който изобщо не бе наясно с вътрешната и външната платформа на новата партия. И  получи „котка в чувал“, без да знае дали е черна, бяла и има ли изобщо котка в чувала…

Ето част от въпросите:

1) Президентът Румен Радев одобрява ли и стои ли зад техния проект? Имат ли подкрепата на вицепрезидента Илияна Йотова, заела този пост като член на БСП? Ще се включи ли в проекта им служебният премиер Стефан Янев, който публично ги подкрепи?

2) Какво е отношението им към войните в Ирак, Афганистан и Сирия? Трябва ли България да изпраща военни контингенти в мисии, извършени в нарушение на международното право и завършили безславно във военно отношение?

3) Имат ли резерви към проекта „Три морета“, който е нова версия на антируския план на полския маршал Пилсудски от 20-те години на XX век и как приемат резервите на Франция и Германия към него?

4) Да останат ли санкциите срещу Русия заради казуса „Крим“? Одобряват ли поведението на служебния външен министър Светлан Стоев на международния форум в Киев, на който той нарече Русия „страна-окупатор“?

5) Какво е отношението им към Република Косово – като отцепила се от Сърбия автономна област и самопровъзгласила се държава, и към Крим – като присъединена към Русия територия след проведен референдум на полуострова?

6) Ако след третите през тази година парламентарни избори са в изпълнителната власт, ще отстъпят ли пред външния натиск и ще пуснат ли Република Северна Македония в ЕС, без преди това Скопие да се откаже от присвояването на културно-историческото ни наследство и заличаването на всичко българско по тези земи?

7) Подкрепят ли позицията на Слави Трифонов, който в интервю за „Монд“ поиска Европейският съюз да стане федерация, европейските държави да имат статут на региони, а цялата законодателна и изпълнителна власт да е в Брюксел. Тоест, добре ли е да има Европейски съединени щати?

8) Какво е отношението им към Истанбулската конвенция?

9) Трябва ли България да приеме еврото след три години? И възможно ли е най-бедната страна в ЕС да влезе в еврозоната, ако заплатите и пенсиите не се доближат поне до доходите в Чехия, Словакия, Гърция и Португалия?

10) Ако зависи от тях, ще приватизират ли военната индустрия в България? Ще позволят ли приватизацията на останалите държавни предприятия?

11) Трябва ли у нас да съществува институцията „частен съдебен изпълнител“, превърнала се в символ на съдебния терор над гражданите?

12) Обмислят ли драстично увеличаване на символичните концесионни такси на чужди компании, извличащи природни изкопаеми за стотици милиони, а плащащи само 1 процент от печалбата.

13) При реализацията на проектa си двамата министри използват ли структури на други партии и потенциала на държавната и местната власт?

Велизар Енчев

Афера бг

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram