Проф. Радка Аргирова: До месец в България ще отпадне зеленият сертификат

Действително трябва да се разработят правила за прием на пациенти. Това заяви в ефира на Нова телевизия съветника на премиера по пандемичните въпроси проф. Радка Аргирова по повод трагичния случай с починала жена пред очите на детето ѝ в Спешното отделение във Враца.

Тя заяви, че днес в 00 часа в света е сложена 10 млрд. доза на ваксината срещу ковид. „Като чуя експериментална течност, се чудя как може да се каже за ваксина поставяна 10 млрд. пъти“, попита Аргирова.

На въпрос дали е време за разхлабване на мерките и дали е нужен зеления сертификат, то тя заяви, че зеленият сертификат ще е необходим за България още около месец. „За месец ще стигнем пика и после заболелите ще почнат да падат. Никой няма за цел да тормози хората“, категорична е тя и пояснява, че сертификатът ще бъде премахнат, когато критерият за интензивни легла е 130.

По думите ѝ Омикрон не е толкова травматичен, протича доста по-леко. „Отиваме до по-лекия вариант на заболяването“, каза проф. Аргирова и добавя, че всичко споделя с премиера.

Епицентър

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram