Пропаднал път откъсна от света жители на четири родопски села

Жителите на четири родопски села вече над месец живеят откъснати от света, заради пропаднал път. Заради това хора от района на Триград се налага да пренасят на ръце продукти от първа необходимост и то за 500 души население.

След 3 дни порой, пътят пропада. Откъсва се участък от около 70 метра. За да оцелеят част от хората носят провизии на ръка през опасния участък с риск при преминаване през срутището някой да пострада. По-голямата част от жителите на селата са възрастни.

„Tам, където участъкът е пропаднал от пътя – от едната страна спират доставките и всичко се пренася на ръка и се товари в други коли от другата страна, което е изключително тежка логистика. Там живеят над 500 човека. Можете да си представите за какво количество ежедневно прехвърляне на храни, лекарства и други консумативи са необходими на хората“, каза пред Bulgaria ON AIR Владимир Солаков.

Част от местните работят в близките градове и трудно стигат до работните си места. Проблем има и за хората, които отглеждат животни, защото фуражът е на изчерпване.

1 час

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram