Привърженици на ВМРО не успяха да разговарят с премиера Петков пред жилището му

За около час привърженици на ВМРО и двама от съпредседателите на партията – Ангел Джамбазки и Александър Сиди, бяха пред сградата, където живее премиерът Кирил Петков.

От ВМРО настояваха да разговарят с Петков и да видят документите по т.нар. френско предложение по казуса „Северна Македония“ за  даване на съгласие за започване на преговорите с ЕС.

Ангел Джамбазки поясни, че той и колегите му искат да видят документите по т.нар. френско предложение по казуса „Северна Македония“ за даване на съгласие за започване на преговорите с ЕС. Те настояват и за заседание на парламентарната комисия по външна политика.

За БНР Александър Сиди обясни:“След всички опити да направим разговор с него, включително официални писма, той не откликва на този разговор. Няма отговор. Ние сме поискали среща с него, среща с външния министър. Обществото има нужда да знае какво точно е договарял на тъмно г-н Петков. Това, което виждаме, е някакво поредно предложение отнякъде, при положение, че Македония много бързо и лесно може да влезе в Европейския съюз, стига да изпълни условията по договора, подписан преди 5 години.

„Мисля, че не е проблем на тротоара да пием кафе и да чакаме този, на когото плащаме заплатата да излезе и да даде отговор на въпросите, които вълнуват 90% от българските граждани“, каза още Александър Сиди.

Среща с премиера Кирил Петков не се е осъществила.

В 12 часа ВМРО организира протест пред НС под наслов „Не предавай Македония“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram