ТЕО: Правете умствен фитнес, за да не сте самоходно черво (ВИДЕО)

Лекция изнесе неподражаемият казанлъшки учител по физика Теодосий Теодосиев – ТЕО по време на фестивала „Здравей Здраве 2022“ в Ботевград, проведен миналия уикенд. Той, освен дългогодишен преподавател е и активен общественик.

„Вече не ме канят по телевизиите, защо казах, че има нещо фалшиво в тази идея за коронавируса, че да се направи световна криза“, споделя Тео. „При 7-милионна България, сега даже и по-малко, и при 7 милиарда свят, даже наближава 8 милиарда вече, направих справка в Интернет заради коронавируса и всеки може да я направи, от 2019 г. досега в света по официални данни са починали от коронавирус 6 млн. души, Да, ама, 1 млрд. са 1 000 милиона и населението на света се е увеличило с 220 милиона по време на коронакризита. При истинска пандемия, което означава тя да обхваща целия свят, имало е такива, при които между 20 и 60 на сто населението измира. Значи трябва да има 2 млрд. измрели, 4 млрд. измрели. Няма такова нещо. Починалите са по -малко от 1 промил, от една хилядна. Мен ме ругаха по социалните мрежи, че съм физик и какво се бъркам на докторите, но аз знам да броя. И не понасям да ме правят на идиот“.

Неординарният ТЕО е автор на фразата: „Смартноопасно е да си прост“, в Ботевград той заяви: „Правете умствен фитнес всеки ден, за да не сте самоходно черво“.

„Един мой директор беше написал в характеристиката ми: работи по неправилна методика, но има изключителни резултати“, изповядва още ТЕО.

ТЕО е носител на орден от Президента на България – „Св. св. Кирил и Методий“ I степен, три пъти награди „Св. Неофит Рилски“, награда „Райна Кандева“, двукратно наградата на фондация „Св. св. Кирил и Методий“, награди от Физическия факултет на СУ Св.Климент Охридски за най-много приети студенти, единствен учител в България, награден с почетен диплом от Българския парламент.

За дългогодишния си безкористен труд и издигане авторитета на България, Теодосиев е удостоен със званието „Почетен гражданин“ на родния си град Казанлък. Избран е за първи председател на Националния клуб на учителите новатори.

В продължение на много години е бил член на редколегията на списание „Физика“, в редакционния съвет на списание „Проблеми на образователната политика“, член на Управителния съвет на Съюза на физиците в България, член на Висшия учебен съвет към Министерство на просветата и др. Рецензент е на сборници и учебници по физика. Автор е на стотици статии. олимпиада по физика св. климент охридски свръхчовекът

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram