Премиерът коментира протестите и съобщи за бит журналист! ВИДЕО

„Към този момент няма да ползваме заем, а ще ползваме мазниниките, които имаме във фискалния резерв“ добави министър-председателят. Това заяви премиерът Бойко Борисов по повод протестите срещу правителството.

„За съжаление, пандемията продължава да нараства със страшна сила“, каза още Борисов.

„Ще допускаме туристи с ПСР тестове, направени до 72 часа преди влизане в България за туристи от Молдова, Израел, Сърбия, Кувейт и Северна Македония“, разкри зам.

-председателят на Народното събрание и лидер на НФСБ Валери Симеонов.

„Протестът е една чудесна форма, за да се види, че имаме демокрация. За върховенството на закона има ВСС, ние никога не се изказваме по отношение на върховенството на закона“.

„Както и да се развиват протестите, ние сме длъжни да вземем тези решения, за да може те да се изпълняват следващите дни. Това очакват от нас хората, които не са на протестите, а работят и очакват тези пари.“, посочи той.

Милиони хора чакат, браншовете чакат да им се осигурят средства за тези 30 дни, които остават от сезона, IT- специалистите чакат.

Аз се надявам като всяко едно нещо и протестите трябва да спазват закона.

„Интересно е, че от намаляване на ДДС в туризма приходите са с 28 млн. лв. повече за юни спрямо миналата година“, разкри премиерът.

Икономически загуби – Втори сме по най-нисък дефицит. След нас дефицитите са – 5, -6. Това, което отчете ЕС, е спад с 6 %.

Трябва да минимализираме всички щети, които следват във всички сектори.

Съжалявам, че политическата класа не си дава сметка какви месеци, не години, ни очакват. 

Ние все още не теглим заем, прибалтийските републики колегата ми каза, че много са изтеглили. Ние все още се опитваме да спасим следващите поколения.

Престоят ни изключително тежки месеци“, посочи премиерът.
 

„Няма да има нищо едно нещо по-добро. Всичко ще бъде по-лошо“. Това прогнозира премиерът.

Той коментира и инцидент с блокираните от протестиращи в сградата на БНТ Корнелия Нинова и Даниела Дариткова.

„Тази ситуация е толкова вредна за инвеститорите, за климата. Тези, които го правят, не зная за какво го правят. Дано те знаят за какво го правят. Когато правиш нещо, после излизаш и казваш“, посочи премиерът.

Той съобщи, че на протестите е имало и бит журналист

„Свободата на словото ли е да биеш журналист. Има бит журналист. Да не даваш на другите да говорят – инакомислещите. Това ли е демокрацията? Като не ти харесва нещо. Всяка партия има над 100-200 хил. избиратели. Всяка може да изкара 1000 души. Затова има избори“, посочи Борисов.//novinite24.bg7.eu/

https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/2826859557542096

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram