Поредният Ромео от оградата: „Усмихвам се, защото те обичам!“

„Ти си причината да се усмихвам, защото те обичам“. Тези романтични думи четем на банер, закачен на ограда в софийския квартал „Люлин“ 8. Посланието е изписано и с цвета на любовта – червеното, а гледката радва местните жители.

Те костатират, че истинските романтици живеят именно в квартала, но и се чудят: За коя или кой е предназначено сърцатото обръщение? Повечето столичани са съгласни, че романтичната проява е дело на неизвестен „Ромео“, пожелал да изрази чувствата си пред своята любима.

Не липсват обаче и скептици, които се чудят дали прояват на нежност не е предшествана от някоя негова „беля“. Независимо от предисторията, кадри на банера се появяват в мрежата, където печелят вълна от одобрение. Публикацията събира стотици позитивни реакции и десетки коментари, в които местните се възхищават, чудят и умуват за причината за посланието.

На лице са и шегаджии, които споделят, че се почувствали уплашени от яркия червен цвят. Други смятат, че милият жест може да създаде и напрежение в квартала. Те предполагат, че романтичния жест ще събуди съмнения в сърцата на ревнивите.

Но повечето люлинци са единодушни – това е пример, че в квартала живеят стойностни хора, които обичат. Вижте част от коментарите:

„Ами такива сме в „Люлин“ – романтични“, пише С. Павлова.

„И сега всеки от този блок ще си мисли, че е причината, пък други ще си мислят: Моя/мойта ми изневерява“, предполага Христо В.

„С тоя червен надпис реших, че ще трепят някой“, изразява почудата си Тодор Г.

„Еееее, има още романтици“!, пише Татяна С.

Чудесно послание, показващо великото чувство Любов. Доказателство, че в „Люлин“ живеят стойностни хора, които обичат“, Анна Ц.

„Чудесен прилив на чувства, но няма начин да се разбере за коя е посланието“, констатира Камелия В.

И докато всяка връзка е уникална по своему, подобни банери с огнени послания далеч не са рядкост, а все по-често радват и хората, за които са предназначени, и останалите. Наскоро подобен случай имаше и в Пловдив, където неочакван надпис на стена изненада жителите на най-големия квартал в града. „Гърците заради любовта унищожиха Троя, аз бих унищожил всичко, за да те наричам моя“, гласеше текста, а думите бяха придружено от голяма нарисувано сърце и инициалите на своя  автор.

Глас нюз

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram