Полицейски шефове карат 8 години иззет джип като служебен

Осем години различни директори на Областната дирекция на МВР-Благоевград ползват като служебен иззет чужд джип. През октомври м. г. съдът е постановил автомобилът да се върне на собственика Димитър Чонгов от село Ново Лески, но досега това не е станало.

„Предприети са организационни мерки за фактическото предаване на колата на г-н Чонгов“, бе лаконичният коментар на ОД на МВР.

Сагата с „Тойота ланд краузер“ започва в далечната 2008 г. Тогава Чонгов купува колата с нотариално заверен договор и я регистрира в КАТ, декларира я пред данъчните органи. Година по-късно тя е иззета заради образувано досъдебно производство, че на неустановена дата, на неустановено място, неизвестен извършител е заличил идентификационния номер, а колата е била предмет на престъпление, но не е ясно кой е извършителят.

Разследването е било спряно заради неустановяване на извършителя на нарушението. За първи път през 2011 г. собственикът иска от прокуратурата да му върне автомобила, но получава отказ. От 2015 г. „Тойота“-та се ползва като служебен автомобил от директорите на ОД на МВР.

1 час бг

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram