Пожарът е тръгнал от взрив, изпратен е списъкът с пътници към РСМ

Заместник-главният прокурор Борислав Сарафов, главният прокурор на Република Северна Македония Любомир Йовески и представители на прокуратурите в България и РСМ коментираха пред медиите трагичния инцидент на АМ „Струма“. По думите им пожарът е тръгнал от взрив.

„Проведохме съвместно работно съвещание, на което уточнихме всички линии на международното правно сътрудничество – получаването на всички необходими документи от македонската страна и получаване на биологичен материал за идентифициране на жертвите“, каза заместник-главният прокурор.

Към РСМ е изпратен списъкът с пътниците от автобуса и процесът по идентифициране е започнал. Имаме уверението , че се полагат максимални усилия и необходимото сътрудничество, заяви Сарафов. Всички необходими документи ще бъдат изпратени от прокуратурата в РСМ.

„Искам да изразя съболезнования на близките на загиналите и искам да благодаря на колегите от българската прокуратура за съвместната работа“, каза главният прокурор на РСМ Любомир Йовески.

Към момента в РСМ няма да се провежда допълнително досъдебно производство, засега то ще е само на територията на България, заявиха прокурорите.

Евроком

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram