Откриват ски сезона на Витоша

На 24 декември, в навечерието на коледните празници, ще бъде открит ски сезонът на Витоша. Началото на сезона ще бъде дадено с дневно каране, а на 27-и декември ще бъде пуснато и нощното.

На място кипи усилена подготовка на зоната, като в момента времето позволява и снежните оръдия по писта „Лалето“ да работят почти непрестанно, за да се осигурят възможно най-добри условия за практикуването на зимни спортове.

За втори пореден сезон ще заработи и пистата за шейни, която бе обособена по съвместна инициатива на Фондация „София – Европейска столица на спорта“ и Витоша ски над хижа Алеко през януари тази година и бързо стана любимо място за забавления на малки и големи на Витоша.

Дарик

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

2 thoughts on “Откриват ски сезона на Витоша

  1. Да, сезона на Витоша бе открит, както ни се полага от Витоша ски!!! В 8:30 ти продават карта за ски на лифт станция Симеоново, качват те на лифта след 20-тина минутно чакане лифта да тръгне, без да знаеш защо. Кабинките стоят, не мърдат, служители също не се виждат, но 20-30 ентусиасти, чакаме…. Най-накрая лифта тръгва, качи ни до Алеко! Спускам се по Лалето, откривам ски сезона, ура! Стигам станцията, седалковия лифт не работи, ами сега! Няма и да работи, има силен вятър! Силен вятър имаше и рано сутринта, поне камерите така показваха, но лифтовете работят, така показва сайта. Качвам се, щом работи всичко, вятъра ще го преживея! Да, ама не! След като няма друг избор, открития лифт не работи, си казвам: “Нямаш избор, качваш се до междинна по гадните стълби, а после ако ти е толкова мерака, правиш същото упражнение 2-3 пъти и накрая се връщаш да въртиш сърми” . Така също не става: входа затворен с катинар, тропам и викам, появява се сърдит чичо, който ми се кара че съм се спуснала по “затворената писта”, само че по нищо не личи, че е затворена, нито има кой да ти каже…, та сърдития чичо ми казва че ще ме качи, но през изхода и да не съм посмяла пак да се спусна, че няма втори път да ме пусне. Слизам пак по едни стълби, после катеря още, но най-после съм в кабинката! Пак гледам позитивно на нещата: прибирам се в къщи, готвя и посрещам с близките си Бъдни вечер! Загубила съм САМО 2 часа! Да, ама и така не става, кабинката не може да ме върне надолу, голяма услуга е, че ме е качила нагоре! Ами сега?!?! Казват ми: “отивате на автобуса, той ще ви свали в София” , питам :” до паркинга на лифта ли?” , отговарят: “Не, долу в София, където са спирките на рейса”… и така, с цялата ски екипировка, без обувки за ходене се предполага, че трябва да чакам автобус, който никой не знае кога ще дойде и къде ще те стовари. Това е Витоша ски при откриването на сезона! Взима ти пари за карта, качва те горе, правиш половин пускане, след скандал ти правят голяма услуга да те качат горе и после нямат ангажимент да те върнат обратно пак долу, след като са ти загубили половин ден! Оправяй се сам 🙁

Comments are closed.