Около 150 шофьори на таксита протестират пред Столичната община

Около 150 шофьори на таксита са се събрали пред сградата на Столичната община и настояват за по-високи тарифи за превоз на пътници.

Близо 2000 автомобила вече не работят заради ниските цени, невъзможността за поддръжка на колата, да плащат данъци и да се грижат за семействата си.

Протестиращите таксиметрови шофьори смятат, че е нужна актуализация на цените за превоз на пътници. Казват, че в момента има отлив на клиенти, но ниските цени от 77 стотинки през деня и 87 стотинки  през нощта са били ниски. Настояват дневната тарифа да стане 1,15 лева за километър, а през нощта 1,32 лева.

Жълтите автомобили са паркирани на паркинга пред храм „Свети Александър Невски“. Движението не е затруднено и няма блокиране на улици и булеварди.

От 16 часа пред сградата на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ протестът на шофьорите на таксита е заради исканата оставка на изпълнителния директор на агенцията Бойко Рановски.

С разпъването на палатков лагер започва безсрочен протест, казаха протестиращи още.

„Ние няма как да издържим, затова колите ни  работят в студеното на празни обороти, защото е много студено и направо не се издържа вече. Откакто учениците и детските градини са затворени, е страшно. Всичко вече е фалит, а големите фирми как издържат не знам.“

Междувременно стана ясно, че се очаква в понеделник докладът за тарифите в София да бъде придвижен в Дирекцията по транспорт и да бъде разгледан на следващото заседание на Столичния общински съвет.

БНР

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram