Обсъдиха основни приоритетни мерки за справяне с кризата

Ситуацията в Европа и у нас ще се влошава. Около такава прогноза се обединиха БСП, ГЕРБ, ДПС и ПП на среща в парламента. Тя беше инициирана от левицата. Не всички парламентарно представени партии обаче се отзоваха – „Демократична България“, „Възраждане“ и „Български възход“ не се явиха на срещата.

Прогнозата е, че ситуацията ще се усложнява. Всички си казаха мнението – и за мерките, и за дефицита, и за финансовата криза. Трябва да продължат компенсациите за бизнеса и потребителите, въпросът е по какъв механизъм. Това заяви Йордан Цонев от ДПС след срещата, инициирана от БСП, с ГЕРБ и ПП.

Въпросът е някой да поеме отговорност за такива политики. Ситуацията в Европа и у нас ще се влоши, прогнозира още Цонев. 

Коментар направиха и от „Продължаваме промяната“.

„Говорихме това, което ние заявихме много ясно още първия ден, че ние ще бъдем една изключително конструктивна и предвидима опозиция с много ясни мерки и позиция за това какво трябва да се работи в новия парламент“, каза Калина Константинова от „Продължаваме промяната“.

„Това, което обсъждахме са основни приоритетни мерки, които са мерки за подкрепа на бизнеса, за управление на цените, за подпомагане на хората и най-важните законопроекти, които трябва да бъдат приети през следващите месеци, които са условие за получаване на финансирането по Плана за възстановяване и устойчивост“, посочи още той.

Дарик

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram