Обзор 2023. Част III (когато Зеленски дойде в България и ни благодари, застреляха Алексей Петров и задържаха българи за шпионаж

Стигнахме до…

Юли 

Събитието на събитията в онези започващи да стават горещи дни – визитата на Зеленски. Най-после и в България, но не в парламента, защото знаехме, че той, в немалката си част, е руски цирк. 

А Радев се опита да се прави на… ох, не знам на какво, но не беше приятна гледка. Започна със строг тон, но Зеленски така го затапи, че Радев изгони журналистите, за да не станем всички свидетели на

Е, от втория път успя да го вдигне. Знамето на пилона. След като го влачиха по пода на една църква, успяха да го качат и на пилона. 

Обаче речта му пак една такава… не за пред хора.

 

И накрая съвсем разплиска легена. 

Заради какви точно хора тук, според вас, по света има българи, които се правят на ударени, като ги питат откъде са?

Искал, ти да видиш, да станело ясно, че Украйна ИСКАЛА да води тази война… 

Не, не, въобще не си мислете, че е толкова обратното на остър. Това не е случайно изтървано изказване – от нерви. Е, има „нерви лàбави“ там, то е ясно, но…

… то целеше да ни скара с партньорите ни и да всее недоверие в нас, в държавата ни, в службите ни. Това си беше целенасочена провокация и атака на целостта на НАТО и ЕС. Отвътре.

Емоцията му си беше само бонус. За него си. Че беше прегрял малко след визитата на Зеленски, който го сложи на едно място, където никога не изгрява слънце. 

И 24 май – ЗА национален празник на България. Чудесна идея, но пък, като го погледнеш – повечето не четат, а и писането не им е сила, а то така или иначе „национален празник“ в ежедневния им речник означава „платен почивен ден“. 

А, кво станà? Е, кàжи кво стана? 

Този горещ-горещ край на юли, когато един руски депутат предложи да „активират“ „техните хора“ по българското море, чуха се и предложения да ни стрелят. Дондуков 2 пак тънеше в тишина.

Вероятно е репетирал следващата си реч, в която да заклейми войната и „войнолюбците“. До ден днешен го чакаме да каже нещо по темата, но подозирам, че с чакането ще си останем. Иначе е смел „генерал“, спор няма. 

А и за руския кораб, дето ни навлезе в зоната… още не си е написал речта. Половин година по-късно. 

Снимката на следващата новина ви е достатъчна, че да се сетите за какво става дума. 

Лошото… не, СТРАШНОТО в случая е, че дори ТОВА успя да пръкне разделение между българите и се намериха такива, дето го защитаваха и наричаха жертвата му с епитети, имена, нападаха я и я плюеха. 

Този следващ анализ е сериозен и не ти дава отговора „да“ или „не“, на който се надяваш; има много препратки към музикални култури по света и връзките между влиянието им и действията на феновете, субкултурата, криминалните структури и т.н.

Август 

Август дойде с една класация, която ни накара малко да повърнем, но – какво да се прави – тука е така.

А това… рекламно „пазене“? Да, то не завърши прекрасно за тях в края на годината, но по онова време все още не подозираха. Мислеха, че нищо няма да му се случи и че ще оберат лаврите като „спасителите“ му. 

И тогава застреляха Алексей Петров и задържаха българи, шпионирали в Англия за Путин. 

Много смело предположение – че Шенген ни чака с отворени обятия и всеки момент сме там. Точно толкова смело и „адекватно“ колкото идеята, че службите ни са си наред и не трябва да се пипат; или, че правим съдебна реформа; или, че световният заговор ни е виновен за дереджето. 

И тогава… най-после нещо, което да ни обедини. И то нещо така неочаквано – шах, доста непопулярен тук (за съжаление) и то игран от жена (в държава, в която слагат жените си на второ място… ако домакинството има телевизор – тогава на трето място – в живота).

Нургюл Салимова! Това име ще е едно от имената на 2023 г.! И то ще се помни с положителни емоции. 

Стигна до турнира на претендентките, което значи, че има шанс да се състезава някой ден през 2025 г. срещу световната шампионка, за да ѝ вземе титлата!

Успех!

Ех, тоя МОЧА – цяла година ни лази по нервите. 

Обаче левскарите имаха какво да кажат на един лидер на политическа партия.

А руската ракета, дето трябваше да кацне на Луната, се разби. Вероятно, по навик. Та…

Междувременно, след като руската ракета се разби на лунната повърхност, руското ръководство започна свое разследване, породено от слух, че – по принцип – ракетите могат да кацат, без да се разбиват или взривяват нещо наоколо. За всеки случай, от кремъл обявиха слуха за вражеска пропаганда и заявиха, че досега ракета, капсула, кораб или каквото и да било друго не е кацало на луната. Журналистът, попитал за „Аполо“ и Нийл Армстронг, се оказа чуждестранен агент, заподозрян в шпионаж, саботаж и че лъже на белот, заради което бе изпратен в трудовопоправителна колония зад полярния кръг, където да развива кариерата си. 

Септември 

А септември разбрахме, че служебното правителство на Радев е сменило 7000 души от държавната администрация и изпълнителната власт. Но иначе той говореше, че партиите искали да правят „чистки“… Кои партии? Ясно кои – неруските. 

Цитат: „Над 7000 души от държавната администрация и изпълнителната власт са били сменени по време на последното служебно правителство, назначено от Румен Радев. Това са 7% от всички държавни служители и неслучайно вторият служебен мандат на Гълъб Донев се нарича от хората в службите „тихия преврат на Радев“

.

Съединението!

Със затаен дъх чакахме дали губернаторката пак ще ги накара да ѝ клекнат в краката. Не го направиха, но пък от посолството демонстративно не ни честитиха празника. Явно искаха да ни припомнят и че през 1885 г. са били против, и сега – също. 

Две седмици по-късно и Независимостта не ни честитиха, на 22 септември.

И тогава наводненията, и тога потопът по морето… И тогава някои лековерно заявиха: „неочаквано!“

Съвсем очаквано си беше обаче. И имаше предупреждения. А после имаше и обяснение защо се случи и предупреждение, че пак ще се случи. Обяснението и предупреждението бяха определени като „глупост“, народът махна с ръка и мъдро заключи, че природата му „била отмъщавала“…

Следващият път пак ще е „неочаквано“.

Следващият път пак ще е „неочаквано“.

Така… малко след като НЕ ни честити поредния национален празник, отиде и ни заключи една от църквите, щото – видите ли – сме си позволили да ѝ изгоним шпионите оттам. Не ни е срам!

Мутрофанката ходи с ключовете, отключва-заключва български църкви, ония викат: американското посолство ни управлява;

Десетки хиляди руски фирми, изкупиха ни Черноморието, най-голямата доскоро и данъци не плащаше, правеше печалби от милиарди… тия викат: американците са ни завладели;

Про-руските партии се разпространяват като херпес на студентско парти, тия викат: американците ни управляват;

Мутрофанката размахва пръст, нарича ни „подлоги“, казва ни за кой да гласуваме, РЕЗИЛдентът ни избран от Решетников, улиците ни половината на руснаци кръстени, руските паметници – най-големи и най-начесто, ония викат: ние сме колония на американците. 

Ей така става, когато в училище се учи митология, маскирана като история. Кое вече подред поколение си мисли, че са го освободили, а не са дошли да си грабнат злато и територия? За целта и архивите ни (освен златото ни) са взели, та да не можем да я научим тая история.

Източник: Новини бг

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram