Няма пречка Васил Божков да бъде разпитан

Васил Божков може да бъде разпитан. Това заяви пред Нова телевизия бившият министър на вътрешните работи адвокат Емануил Йорданов във връзка с изтъкваните от спецпрокуратурата процесуални пречки, поради които това не можело да бъде направено. В НПК имало разписан текст за разпит на свидетел, който не е на територията на страната. Който не иска да свърши работа, намира оправдания, който иска – намира начин, изтъкна той.

Голямата драма е, че прокуратурата не иска да работи, смята Йорданов. Дори е без разпит на Божков могат да се проследят показанията му, според него. Може да се установи истинността на телефонната кореспонденция между Васил Божков и Бойко Борисов, по мнението му.

Димитър Марковски също смята, че няма правна пречка Божков да бъде разпитан. Няма драма в тази ситуация, категоричен е адвокатът. Законът е така конструиран, че няма пречка да бъдат направени усилия, допълни той. Самите твърдения на Божков са законово основание за образуване на досъдебно производство, според него. Марковски смята, че е въпрос на време той да бъде разпитан.

news.bg

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram