Нови мерки: повече от двама възрастни да не се събират на открито

„Рано сутринта с премиера обсъдихме, че трябва да има ограничение на събирането на хората в открити пространства, щабът предлага да се вземе решение повече от двама възрастни да не се събират навън. Разстоянието между хората на опашките трябва да е минимум два метра и с определените норми за допускане на клиентите и съответната дезинфекция“, съобщишефът на оперативния щаб за борба с коронавируса ген. Мутафчийски.

Щабът се е свързал с редица фирми за кетъринг, които разполагат с технологии за приготвяне на храна без консерванти. Храната се приготвя с вакуум и може да е годна 3 месеца в хладилник, и да се доставя вкъщи. По думите на генерала трябва да сме готови с решение, в случай че обстановката стане критична. 

Проблем остава поддържането на транспортните коридори за доставка на стоки. В ЕС това все още не е достатъчно добре регламентирано, затова от щаба предлагат три варианта за реакция спрямо шофьорите на тирове:

– разтоварване на стоката и ако не се предвижда друго пътуване, шофьорът остава в домашна карантина;

– разтоварване и ако предстои ново отпътуване, шофьорът остава в социална изолация за нужното време, ако няма признаци на болест;

– разтоварване на чужд ТИР, социална изолация на шофьора и напускане на страната до 12 часа.

Оффнюз

Само заедно можем да се справим с COVID-19.  Всеки един от нас е отговорен за тази борба. Нека бъдем дисциплинирани. Да спазваме препоръките на експертите.

Грижете  се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

Екип на Медийна група Вис виталис

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram