И санаториумите са под карантина

Във връзка с усложняващата се епидемична обстановка и обявеното от Народното събрание на Република България извънредно положение, „Профилактика, рехабилитация и отдих” ЕАД преустановява предоставянето на своите профилактични и рехабилитационни услуги. Противоепидемичната мярка е въведена за срок до 29 март 2020 г. и важи за всичките 17 хотела на дружеството.

Във всички офиси на НОИ ще се спазва режим на контролиран достъп, за да няма струпване на хора в затворени пространства. Няма да се допускат лица с прояви на остри заразни заболявания, като това ще се установява с термокамери за бърз скрининг на лица с повишена температура. Това ще се случи най-напред в териториалното поделение на НОИ в столицата.
В приемните на НОИ няма да се допускат и лица, завърнали се от държави, в които има установени случаи на COVID-19, както и ще се преустанови приемът на заявления, жалби и други документи от такива лица. Преустановяват се консултациите в приемните на НОИ, те ще се предоставят на единния телефонен номер 0 700 14 802.
Заявления, жалби и други документи във връзка с парични обезщетения, помощи, пенсии, гарантирани вземания и издаване на документи от Осигурителния архив на НОИ ще се подават по електронен път, по реда на Закона за електронното управление, с квалифициран електронен подпис или с персонален идентификационен код (ПИК) или чрез лицензиран пощенски оператор.
Лицата, които по уважителни причини не са могли да подадат съответните документи по този ред, ще могат да ги подадат в срок до 14 дни след отмяната на извънредното положение, като тези документи ще се считат за подадени в срок, тоест подадени в първия ден от срока на извънредното положение.

Само заедно можем да се справим с COVID-19.  Всеки един от нас е отговорен за тази борба. Нека бъдем дисциплинирани. Да спазваме препоръките на експертите.

Грижете  се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

Екип на Медийна група Вис виталис

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram