Новият италиански премиер се обяви за укрепването на диалога с Русия

Новият италиански премиер Марио Драги се изказа в подкрепа на укрепването на диалога с Русия. Той обяви това в сряда в речта си пред Сената (горната камара на парламента) преди вота на доверието на неговото правителство, съобщава ТАСС. Марио Драги отбеляза, че международните отношения на неговото правителство ще бъдат изградени върху „силен ангажимент към европейските и трансатлантическите съюзи“.

 


„Италия ще засили механизмите за диалог с Руската федерация. Ние наблюдаваме със загриженост какво се случва в тази и други страни, в които се нарушават човешките права“, отбеляза Драги. „Наблюдаваме със загриженост нарастващото напрежение в Азия около Китай“, добави той.

Новият италиански премиер отбеляза, че международните отношения на неговото правителство ще бъдат изградени върху „силен ангажимент към европейските и трансатлантическите съюзи“.

В същото време Драги изтъкна значението на двустранните и многостранните отношения. „За Италия е важно да укрепи стратегическите отношения с Франция и Германия, както и със страни, с които имаме общи интереси в Средиземноморието, включително проблемни въпроси в областта на екологията и миграцията. Това са Испания, Гърция, Малта и Кипър“, добави премиерът. „Ще съдействаме и запо-тесен диалог между ЕС и Турция, нашия партньор и съюзник в НАТО“, каза още Марио Драги.

Гласове

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram