АКЦЕНТИ ОТ ОТЧЕТА НА КМЕТА НА ОБЩИНА ГУРКОВО ЗА ИЗМИНАЛАТА 2020г.

Развитието и модернизацията на инфраструктурата са един от основните акценти на управленската програма, създаващи условия за повишаване жизнения стандарт на гражданите и по-добро икономическо развитие на региона-казва г-н Цонев .
Изготвени са следните инвестиционни проекти с които общината има готовност да кандидатства:

✅Реконструкция на вътрешна водопроводна мрежа в с.Паничерево, община Гурково“ – втори етап
✅Доизграждане, реконструкция и рехабилитация на канализационна мрежа, водопровод, изграждане на пречиствателни станции за питейни и отпадъчни води град Гурково
✅Основен ремонт на Детска градина „Тодора Недина с.Паничерево
✅Спортна площадка с фитнес уреди на открито на терен до Тенис корта в гр. Гурково
✅Ремонт на покрива на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”с.Паничерево
✅ Реконтрукция на ОДЗ „Латинка“ гр.Гурково

Като член на Регионалното сдружение за управление на отпадъците- Стара Загора и през изминалата година община Гурково продължи да води политика за развитието на инфраструктурата за управление на отпадъците. Изготвен е инвестиционен проект за изграждане на „ Площадка за компостиране на територията на гр. Гурково“, като се търси финансираща програма,споделя кметът в своя отчет.
Извършено беше актуализиране на маршрутните графици за сметосъбиране и сметоизвозване, както и на местата за разполагане на съдове за смет по населените места в общината.
Бяха закупени 100 бр. поцинковани кофи тип „Мева”- 110 л., контейнери тип „БОБЪР“ 25 бр., паркови кошчета за отпадъци – 80 бр. и 4 бр. контейнери за строителни отпадъци.
Поддържането на населените места в по-чист и приветлив вид е задължение и отговорност на всеки от нас.

В рамките на бюджетната година водихме последователна политика за постигане на стабилност и ръст на общинските приходи, като наличните ресурси се планираха ефективно, законосъобразно и се изразходваха ефикасно за обществено значими и ясно определени цели.
Основните бюджетни параметри, които бяха заложени в бюджет 2020г. на Община Гурково бяха съобразени с действащото законодателство и принципите за съставянето на бюджета.
Въпреки кризата, изпълнението на приходната част на бюджета към края на 2020 год. е почти отлично – 93% спрямо годишния план ( в т.ч. данъчни приходи – 110 % и неданъчни приходи – 84 %). Това бе важна предпоставка за осигуряване финансирането на публичните разходи, особено на разходите свързани с озеленяването и чистотата на населените места..

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram