Нинова: Това не е ремонт на кабинета, а подигравка и имитация

Нашата позиция остава непроменена – правителството да подаде оставка. Така лидерът на левицата Корнелия Нинова коментира представените тази сутрин от премиера Борисов промени в кабинета.  Тя определи рокадите като подигравка и имитация на промени.

Борисов смени четирима министри, а на пети, Кирил Ананиев, даде ново министерство – това на финансите.

„Агонията продължава. Правителството не чу гласа на хората, които  протестират. Те искат оставката на г-н Борисов, а той спасява себе си, вземайки оставките на министри, при това с доста объркани мотиви“, обяви Нинова на брифинг в парламента.

Тя посочи, че кабинетът трябва да подаде оставка и да се организира машинното гласуване за следващите парламентарни избори. „Само преди дни, по неговите думи, поиска оставката на министрите Маринов, Горанов и Караниколов заради това, че са свързани с ДПС. А днес ни убеждава, че го прави заради полицейското насилие, проблемите в Комисията по хазарта и раздавани бонуси в Министерството на икономиката. Г-жа Ангелкова е освободена без мотиви, или поне не чухме. Очевидно това е сделката с Валери Симеонов НФСБ да остане в коалицията и да не напуска“, заяви председателят на БСП.

Оффнюз

https://www.facebook.com/watch/live/?v=373558543613333

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram