Нинова за сглобката: Лицемерие и дъно – 10 души се гаврят със 7 милиона

Това е временно примирие, следващият взрив между управляващите ще е за Конституцията, коментира пред медии лидерът на БСП

„Вчера се избиха за подуправителя на НЗОК, казаха си нечувани думи, замеряха се с обвинения „подуправителят ви е по-корумпиран от управителя ни“. И днес се прегърнаха и вкупом ще ги молят и двамата да си подадат оставките. Лицемерие и дъно в държавното управление. Не може да се управлява така държава, хора, прогледнете как 10 души се гаврят със 7 милиона и обричат бъдещето им.“ Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на брифинг в парламента.

Тя обърна внимание, че днешната договорка в сглобката е за това как да си разпределят регулаторите и службите. „Как пък веднъж не се събраха да решат проблема с електронните рецепти, липсата на лекарства за болните от диабет, над 50 общини без достъп до болница и аптека? Всяка събиране е как да си разделят властта“, коментира Нинова.

И предупреди, че случилото се днес е временно примирие преди следващия взрив. „Той ще е до края на декември и се казва Конституция. Там жестоко ще се сбият как да си разпределят съдебната власт“, прогнозира лидерът на БСП.

„Чухме днес от Христо Иванов, че им предстояли преговори помежду си за Шенген. Та Шенген е стратегическа цел за България не само на тази сглобка, но и на много правителства преди това. Очертава се този месец Европейският съвет отново да не ни даде зелена светлина. Те тепърва щели да преговарят – абсурд. Съжалявам, че двата вота на недоверие не минаха, толкова поводи има това правителство да си отива. Единственият нормален изход за държавата и за хората е оставката на това нещо“, категорична бе Корнелия Нинова.

„Виждам от няколко дни огромно напрежение по различни линии срещу това, което обявихме – ляво-център-патриотичен фронт за общи позиции и истинска промяна на България. Това превъзбуди доста хора. Очевидно е успешна формула и очевидно някой се уплаши от нея, за да има такива пресилени реакции“, коментира още тя.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram