Нинова: Делят държавата на порции – като триглава ламя са отворили уста да я погълнат

Сега си разпределят регулаторите – не се интересуват нито от бюджет, нито от парите за общините и за хората, реагира лидерът на българските социалисти

„Хубав празник, но лош ден за парламента и за държавата. С втора почивка блокират работата на парламента, защото се договарят за постове и пари в момента. Не ги интересува нито бюджет, нито данъчни закони. Това безобразие между тях обаче се превръща в агония за държавата. Като някаква триглава ламя трите партии са отворили усти да погълнат цялата държава”.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред медиите в кулоарите на Народното събрание.

„Сега регулаторите си делят на три, сякаш тези регулатори не са независими органи и не трябва да регулират точно, да контролират отношенията в управлението. Разпределят порциите и делят държавата на три – вие сте свидетели какъв блокаж и агония за цяла България е това”, обърна се към журналистите Корнелия Нинова.

Лидерът на БСП постави въпроса, че вече сме почти в края на годината, но нито бюджет тръгва, нито данъчни закони. „Управляващите изобщо не ги интересува това”, посочи тя.

„Думи не стигат, за да се опише това безобразие вече, всеки ден – някаква нова делба. Сега, заради някакво уволнение в Пирогов, цялата държава стои блокирана. Ако ще е така за всяка смяна във властта – какво ще прави България и българският народ?”, реагира Нинова и припомни пред медиите: „Миналата седмица ви казах – дайте да се подпиша някъде, че примирието е временно и че през декември ще има по-голям скандал. Дойде по-големият скандал. Представете си какво ни очаква следващата седмица като започне разглеждането на промените в Конституцията. Не може така да се управлява държава.“

„БСП сме против предложените промени в Конституцията. Освен конкретно по текстовете, един от аргументите ни е точно този – Народно събрание с такава ниска легитимност няма моралното, политическото, юридическото право да променя основния закон”, категорична бе Корнелия Нинова.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram