НАП почисти Владислав Горанов след дълга ревизия

Националната агенция за приходите е приключила данъчната ревизията на бившия финансов министър в правителството на ГЕРБ Владислав Горанов. Тя е била за периода от 1 януари 2015 г. до 31 декември 2020 г. и не е установила задължения, съобщиха от НАП за „Сега“. Все още обаче продължава проверката, която започна преди повече от година, за съпоставка между доходи и имущество на бившия вътрешен министър и депутат от ГЕРБ Младен Маринов

НАП се активизира срещу бившите министри през юни миналата година. Тогава „Сега“ съобщи, че консултантската фирма „Трилема Кансълтинг“ ЕООД, която е еднолична собственост на Владислав Горанов, е придобила два имота в блок 11 на бул. „Цариградско шосе“. Първият представлява офис на банка с площ 145 кв. м, който се намира на партерен етаж, а вторият е записан като „учебна занималня на две нива“ и е 136 кв. м. Към него има и прилежащо мазе. Видно от справка в имотния регистър сделката е сключена на 27 май м.г., а материалният интерес е 752 994 лв. Продавачът е фирмата „Лазурит 94“ АД.

Не е ясно откъде Горанов разполага с такава крупна сума. В последната имуществена декларации на бившия финансов министър пише, че той притежава 76 193 лв. на влог, а неговата съпруга още 11 500 лв. Консултантската му фирма, която е регистрирана през август 2020 г., все още не е публикувала годишен финансов отчет.

Първоначално бившият министър отказваше да коментира по какъв начин е успял да събере средства за покупката на имоти, но по-късно пред няколко медии Горанов заяви, че тези 750 000 лв. са от търговската дейност на консултантската му компания, както и от заем. Видно от Търговския регистър няма учреден залог върху капитала на „Трилема Кансълтинг“ ЕООД, нито пък има ипотека върху някои от имотите на Горанов.

СЕГА

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram