НАП подпука собствениците на ферарита, ролс-ройси, бентлита и ламборгинита

Националната агенция за приходите (НАП) е предприела кампания за проверка на 23-ма българи с имоти в Дубай. Това става ясно от публикувания годишен отчет на данъчната агенция за 2021 г.

Данъчната агенция не съобщава защо кампанията е насочена именно към Дубай, където е живял със съпругата си Плама назначеният през май миналата година изпълнителен директор на НАП Румен Спецов. От отчета става ясно, че в огромната си част кампанията още не е приключила. Проверката обхваща наши сънародници, които са си купили имоти на стойност над 500 000 евро.

В последните 2 години сред родните богаташи е изключително популярно да инвестират в жилища в емирството. Само от началото на годината са сключени над 80 сделки. Вероятно те също ще бъдат проверени по-нататък, допуска източник на Lupa.bg.

„Приключили са 3 от проверките и ревизията (на едно от лицата, б. р.). За три от лицата не са установени данни за укрити доходи, за едното лице е установено, че не е местно. Изпратени са 2 запитвания за обмен на информация до Обединените арабски емирства (ОАЕ). Към момента продължават проверките на 19 лица“, пише в отчета.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram