Над 42° удари термометърът в пловдивски автобус

Опасни летни жеги връхлетяха България, а през днешния четвъртък (13 юли – б. а. ) в почти цялата страна е в сила предупредителен оранжев код заради температурите. На този фон един познат, но актуален проблем продължава да създава главоболия на пловдивчани, които са избрали да се придвижват с автобус.

В Пловдив, където термометърът сочи колкото и в Дубай (Това бе факт през отминалата сряда), пътници негодуват от жегата в някои рейсово. Поредната случка е споделена в социалната мрежа Facebook.

Снимка, за която се твърди, че е заснета в автобус, обслужващ линия 21, показва, че градусите в превозното средство са стигнали цели 42,3°. Кадърът показва уред, който се намира в купето на машината.  Ситуацията е споделена от разгневена пловдивчанка.

„Добре ли е положението? Линия 21 в 17.25 минути“, пише Яна Христозова. „Нито един автобус от линията не е с работещ климатик! Господа управници, Вие няма от къде да знаете това, защото се возите в лъскавите си лимузини с климатик!“, твърди Христозова.

Припомняме, че Георги Стоилов, директор на Общинско предприятие „Организация и контрол на транспорта“ съобщи, че ще бъдат наложени санкции за близо 30 000 лева на транспортните фирми в Пловдив заради неработещи климатици в автобусите от масовия градски транспорт. 

При нарочните инспекции през последния месец са констатирани 41 автобуса с неработещи климатици, но се правят последващи проверки, при които са установени над 100 случая, каза Стоилов. 

Според него санкции от по 300 лева ще има за всеки случай на установен неработещ климатик, като парите ще бъдат удържани от средствата, които трябва да бъдат изплащани на превозвачите, както е предвидено с договора им с Общината Пловдив.

Само преди ден Ви разказахме за притеснителен случай, при който жена припадна в автобус от градския транспорт в Пловдив. Превозното средство тип щъркел по линия 36 било с неработещ климатик и температурата в него е била недопустимо висока, твърдяха граждани.

Глас нюз

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram