Наглост в Царево! Паркинг заработи насред бедствието, таксува с по 3 лева на час

За брутална наглост в най-тежкия момент в новата история на Царево, сигнализират читатели на Флагман.бг.

Оказа се, че часове след унищожителния потоп, който взе четири жертви и нанесе колосални щети на туризма в курорта, един човек е решил да прави пари на гърба на гостите на града и…доброволците, дошли да помогнат за възстановяването на Царево.

Паркингът в центъра на града – до автоспирката, заработи още във вчерашния ден за траур, а сред първите неприятно сюрпризирани бяха бедстващи туристи, дошли да потърсят помощ от общинския кризисен щаб.

Още тогава те сигнализираха, но явно заради суматохата, която настъпи контрольорът от въпросния обект, внезапно изчезна.

Днес млад мъж с оранжева жилетка се завърна на мястото и започна да таксува с по 3 лева на час всеки спрял. И тъй като в момента туристи в града няма, си изпатиха доброволците, които чинно бяха таксувани. Ако искаха да посветят деня си на Царево, те трябваше първо да си подготвят по 30-ина лева за автомобила си и после да правят всичко останало.

Паркингите в Царево са стопанисват след спечелен конкурс от „Тео кос 81“ЕООД, собственост на Иван Петков Вълчев, човек от Царево, за когото не е тайна, че е в прекрасни отношения с общинския съветник Емил Пейчев.

„Не може насред бедствието, когато всеки се е втурнал да помага на хората в беда, да се отвори този паркинг и да се събират пари наред. Съжалявам, че тези хора нямат никакъв усет. Безскрупулни са“, коментира Николай Димов, който ни изпрати и видео, заснето днес по обяд.

Източник: 1 час бг

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram