МВР разследва погребален агент за 7 заровени възрастни хора

Тела на седем души са открити в гориста местност край София, в района на Банкя. Основната версия, по която МВР работи, е за незаконни погребения на възрастни хора от хоспис, които след смъртта си е трябвало да бъдат кремирани.

„Нова телевизия“ съобщи, че вече има задържан заподозрян, който е погребален агент. Пред полицията той признал, че е заровил общо 50 тела край сметище до гробищен парк. Работи се по версията измама – извършителят е вземал пари за кремация, която обаче не се е състояла.

С решение на прокуратурата заподозреният е задържан за 72 часа. Текат следствени действия, образувано е и досъдебно производство. Ще бъде извършена и ДНК експертиза, за да бъдат идентифицирани починалите. Проверява се дали няма още заровени тела.

ПОДРОБНОСТИ ОТ МВР

„Столичните полицаи работят за изясняване на случай на мащабна схема за нерегламентирани погребения. Сигнал за открити гробове в местност край София е получен в Девето РУ-СДВР на 23 май от местен жител“, съобщиха от МВР.

От министерството допълва, че предстоят комплексни процесуално-следствени дейности – допълнителни огледи, разпити,  претърсване, уточняване на съпричастни към нелегалните погребения. „По случая е задържан мъж, на 51 години, който, по първоначални данни, извършвал погребенията вместо кремиране. Повдигнато му е обвинение по чл. 209 от НК. Наложена му е мярка задържане за срок до 72 часа“, се казва още в съобщението.

СЕГА

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram