МАШИНИТЕ се връщат

Върховният административен съд (ВАС) реши в полза на връщането на машинния вот, след като разгледа 12 жалби срещу решението на Централната избирателна комисия (ЦИК) за неговата отмяна.

Съдът не взе предвид мотивите на ЦИК и постанови, че комисията действала по целесъобразност, като тя няма право да прави това.

Решението на ВАС е окончателно и не може да бъде обжалвано. След това решение очаква се ЦИК да насрочи заседание, на което да обсъди новата ситуация. Въпреки промените, гласовете от вчерашния вот няма да бъдат анулирани.

Фирмата, отговорна за машините за гласуване, увери, че устройствата ще са напълно функционални и готови за предстоящото гласуване.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

One thought on “МАШИНИТЕ се връщат

  1. И сега какво правим с тамагочитата от ЦИК и ДАНС??? Ще се потърси ли отговорност от първата за нарушение на конституцията? Ще бъдат ли разшутени търтеите от втората?? Трябва!
    Но целта на двамата тлъстяци/ Лойко и Шиши/ е постигната! Общинските съвети вече са избрани, кметове на много места-също! С цената на хиляди недействителни бюлетини и манипулации..
    Но всичко ще мине и замине. Хамстерите са сити и послушни. Народонаселението имам предвид.

Comments are closed.