Марешки преспа и премисли: Сега бил моментът за ВНС

Лидерът на партия „Воля“ Веселин Марешки преспа, премисли и вече иска свикване на Велико народно събрание. Това стана ясно от негово участие пред БНТ.

Само преди няколко дни фарма-политикът бе категоричен, че в предложението на ГЕРБ за ВНС няма нищо смислено. 

Сега е моментът за свикването на Велико народно събрание, каза Марешки.

Според него обаче промените не трябва да засягат броя на депутатите, а да бъде приет законопроект за изцяло мажоритарни избори и да бъде забранено на всички, които в момента са на политически постове, отново да бъдат избирани за депутати и министри.

„В края на мандата, може би и в тази напрегната обстановка, в която и всички казват „нова конституция, ВНС, може би е най-доброто време, но не, за да бъде намален броят на народните представители. Аз мисля, че българите не се интересуват от количеството народни представители, а се интересуват от качеството. Защото, ако днес направим ВНС и изберем 120 негодници и утре държавата се срине още по-тежко, после ще правим ВНС, за да изберем 360 народни представители“, каза Марешки пред обществената телевизия.

Той определи блокадите на протестиращите като „извращения“ и настоя институциите да си свършат работата, за да не позволяват блокирането на кръстовища.

Марешки също така поиска да бъде потърсена наказателна отговорност на Мая Манолова, Румен Радев, Христо Иванов и „Отровното трио“, тъй като смята, че те настройват хората едни срещу други.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram