Максим Генчев иска да прави филм за Караджата. Мрежата прегря: Не му давайте пари! Вържете го!

Режисьорът Максим Генчев обяви в официалната си фейсбук страница, че започва дарителска кампания по набиране на средства за нов филм, посветен на част от българската история.

Лентата ще разказва случки от делото и житейския път на националния герой, революционер и войвода Стефа Караджа.

Парите на дарителите ще отидат за „оръжие, униформи, каскади, храна, подслон и бензин“, се казва в призива на Генчев.

Това са само част от разходите за производството на филм, вероятно режисьорът ще търси и финансиране от други източници.

В призива си режисьорът казва още, че филмът „ще „бръкне“ в душевните пластове на героите, в техния изконен ген за свобода“ и че зрителят ще бъде „сблъскан челно с възкресената действителност – кръв, предателства, героизъм, лишения, отдаденост“.

Ето го и целия пост на Максим Генчев (без редакторска намеса):

Скоро ще обявя началото на дарителската кампания за КАРАДЖАТА!!! Парите ви отидат за оръжие, униформи, каскади, храна, подслон и бензин!!!

Филмът ще „бръкне“ в душевните пластове на героите, в техния изконен ген за свобода! Не очаквайте само величествени природни панорами, с добре охранени мъжаги, в изрядни костюми и препълнени с оръжия силяси, които ходят по „стъпките на Караджата“ с решителни погледи или въртят чеверме край огън, с песни и хора… СВОБОДАТА ИСКА КАРАДЖАТА, ще ви сблъска челно с възкресената действителност – кръв, предателства, героизъм, лишения, отдаденост … Амин.

Новината за поредния исторически филм, вдъхновен и реализиран през погледа на Максим Генчев, буквално взриви обществеността и предизвика вълна от негодувание в социалните мрежи. 

Проект на Генчев за Караджата не само че не събра емоционална подкрепа и исканото финансово спонсориране, ами зрителите възкликнаха дружно: Моля ви не му давайте пари! Вържете го!

Не може да се спре тоя. След като окепази Левски и Ботев, човекът е решен да не остане герой, който да не е иронизирал, пише Цанко Данков в социалната мрежа.

Трябва да го арестуват за посегателствата над светините ни! Има ли полиция?, пита пък Иван Тренев.

Спрете с издевателствата с българската история и нашите национални герои, призовава Веселина Кръстева.

Златка Черногорска добавя: Целта е в това да се обезличи истороията и националните ни герой, и да се унижтожи гордото българско самосъзнание. Това е пъклен план, но не се знае дали ще успеят.

На този трябва да му забранят да се докосва до българската история, категорична е Ясенка Шигарминова.

Айде сега и Караджата…после може да е Волов, Бенковски и така всички български патриоти и революционери под ножа. Той не разбра ли, че се излага така? Човеко, спри да се гавриш с историята ни и личностите ни, призовава Радина Цветанова.

И Димитрина Иванова се включва в дискусията: Бездарник и безродник! Такива като него с “ творчеството “ си пробиват мозъците на децата и внуците ни. Ако този човек има капка морал ще спре да се подиграва с националните ни герои. 

Дарявам на този талантлив режисьор 500 лв,във вид на пистолет “Макаров” с един патрон! Използвай го за лични нужди!, пише иронично Петър Тачев.

Няма ли Министерство на културата или са комбина?, пита пък Янка Стоева.

Живка Лазарова пише: Погреба българската култура и изкуство.Известен със своята неизвестност!

Къде да даря, че да спре тоя неможач да прави филми, пита Александър Николов.

Тодор Скарлатов заявява: Претенциите на посредственоста и некадърноста винаги се стремят към нови изяви, особено когато се намират някои от неговото ниво да аплодират. То бива, бива, ама чак толкова опростачване не бива. Надявам се, че има трезви хора в това поприще, изявени професионали, които да го спрат. Стига кощунство над националните ни ИДОЛИ.

Пари давам, само и само този никога повечето, да не може да докопа още някой български национален герой, с който да се подиграва! Спри се бе човек! Не можеш! Не става само с ядене, трябва и акъл!, коментира Йордан Узунов.

Всикчи коментари са в същия гневен стил – от над 900 поста под публикацията в мрежата няма нито един положителен, в подкрепа на работата на Максим Генчев!

Това е поредният проект на Генчев, който обединява хората в тоталното отрицание към негова работа. Генчев скандализара общестеността с досегашните си бутафорни филми за Левски и Ботев.

Преди месец създаде скандал и около дъщерята на президента Радев – студентска по актьорско майсторство, на която решил да възложи ролята на царица Сара във филма „1349-то лето господне“, посветен на цар Иван Александър, който също щял да снима под продуценството на БНТ. Наложи се дори генералният директор на националната медия Емил Кошлуков да се разграничи от напористия режисьор.

Епицентър.БГ 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram