Лисиците отново налазиха София, свикнаха с тях като с домашни любимци

След като позачезнаха напоследък, поне от интернет пространството, лисиците, които се появяват в някои столични квартали, отново станаха обект на внимание.

Жителка на квартал „Овча купел“ снима един от представителите на хищния вид и го публикува в социалните мрежи. От коментари към снимките става ясно, че местните хора вече са свикнали с новите обитатели на района, както и те с тях, приемат ги като свои съкварталци, даже нещо повече-като домашни любимци. Тъкмо затова някои от тях им приготвят и носят специална храна.

„Прибирайки се от магазина с храна за домашния ми любимец се срещнах тази красавица. Естествено беше нахранена и снимана-Овча купел старата част“, споделя авторката на кадрите.

Причината за нашествието на дългоухите четириноги все още не ясна, но по всяка вероятност е свързана с липса на плячка в естествената им среда на обитаване, както и с намалената драстично популация на бездомните кучета, пише „Телеграф“.

Лисиците обаче съвсем не са единствените животни, които превземат столицата. Конкуренция им прави не кой да е, а кокошката и колкото и да звучи странно, напоследък София започва все повече да прилича на курник.

1 час бг

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram