Лисица се разходи край болница 

Животното се е разходило из двора на болницата, която е разположена в бившата Почивната станция „Строител“ в югоизточния край на античния град.

„Неочакван гост в двора на СБР „Витус“, написа Теодора Николова в социалната мрежа Facebook. Жената е успяла да заснеме лисицата. 

Нели Гергевска написа в коментарите под поста, че в района около многопрофилната болница за продължително лечение и рехабилитация от много години се появяват лисици.

Д-р Вяра Гришина, която е ветеринарен лекар в Хисаря, също написа, че е всеядните животни могат да бъдат забелязани около санаториумите, където, по думите й, хората изхвърлят храна.

„Има ги само около санаториумите, където хората изхвърлят храна. Освен това в природата на определена площ се навъртат строго определен брой хищници, защото те също са в конкуренция по между си“, написа д-р Гришина.

Ветеринарната лекарка посъветва хората, които живеят в район, който се обитава от лисици, порове и други диви животни, да ваксинират кучетата и котките си против бяс.

„Това е много важна превенция за спокойния живот на хората в компанията на диви животни“, добави тя.

„Тази година има много гризачи-мишки, полевки, плъхове. И логично привличат хищници. Освен това лисиците са опортюнисти – възползват се от даденостите на средата. Ето защо не трябва да се изхвърля храна в открити контейнери за боклук, защото тя също ги привлича“, допълни още д-р Гришина.

Ето и снимките от публикацията на Теодора Николова:

Източник: Глас нюз

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram