Куриозите: Неграмотен председател, кашон вместо урна, пияни членове на СИК

И тези избори не се разминаха без куриозни случаи. Ето какво стана:

Първият куриоз е от Пловдив, където се оказа, че председател на секция не може да чете и пише. Веднага той е бил заменен.

Пред камерата на bTV 48-годишният мъж, който е жител на ромския квартал „Столипиново“, сподели, че искал просто да бъде член, но не очаквал да стане председател (на снимката).

Твърди, че може „малко да пише“, още по-малко да чете, но със смятането бил „горе-долу“. Още по-любопитното е, че това са четвъртите избори, в които участва.

Като лек парадокс беше квалифициран любопитен случай от Свиленградско. Секционна комисия изгуби и не успя да намери в началото на изборния ден урната, в която се пускат отрязъците от машинното гласуване. Зам.-председателят на РИК-Хасково нарече случилото се „лек парадокс“.

За да не бъде прекъсван вотът, СИК взела от близкия магазин кашон, който пригодила за урна. По-късно „урната беглец“ била намерена. В края на изборния ден обаче членовете на СИК трябваше да броят съдържанието и на кашона, и на урната.

В павелбанското село Габарево отстраниха член на секционна избирателна комисия (СИК), който бил пиян. Председателката на комисията е подала сигнал, че мъжът е във видимо нетрезво състояние и по време на изборния ден е излизал и се е връщал в изборното помещение. Той е бил своевременно заменен.

В Бургас също изведоха пиян член на комисия след жалба. Мъжът се държал неадекватно по време на провеждане на изборния ден. Бил във видимо нетрезво състояние и не можел да изпълнява служебните си ангажименти. Мъжът е бил тестван с дрегер, който е отчел над 2 промила алкохол.

1 час бг

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram