Корнелия Нинова се извини на полицията, че е отказала кола да я откара след екшъна около БНТ

Лидерът на БСП Корнелия Нинова се извини на полицията за това, че

в петък вечерта след участието ѝ в Панорама е отказала полицаи да я извеждат от БНТ, отказала е кола и сама си е тръгнала, вървейки пеша до Орлов мост.

Тогава протестиращи бяха обградили БНТ в опит да попречат на председателя на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова да излезе от сградата. Стигна се до сблъсъци, а самата Дариткова бе изведена от полицията през обходни дворове в квартала.

Ето какво написа Корнелия Нинова на стената си във Фейсбук:

Не съм искала протестиращите пред БНТ да ми се извиняват за случилото се след участието ми в предаването “Панорама”.

Напротив.

Искам аз да се извиня на полицаите, затова че им отказах те да ме извеждат, отказах кола и излязох сама, пеша.

По-късно разбрах, че с това съм нарушила техните правила за реакция в такива случаи. Извинете ме за причиненото ви неудобство.

Нинова коментира вчера петъчната блокада пред БНТ. „Бяхме в предаването „Панорама“, отвън имаше протест, доколкото разбрах срещу г-н Кошлуков и имаше блокада. След приключването на „Панорама“, аз излязох пеша, вървях до СУ пеша“, каза още Нинова. 

Тя посочи, че до нея са вървели полицаи, защото такъв е редът. „Не ми се е случило нищо. Жива и здрава съм“, каза още Нинова. Лидерът на БСП заяви, че е разбрала, че ситуацията с д-р Даниела Дариткова е била по-сложна. 

Нинова заяви, че я притесняват някои прояви на протеста и провокациите. „На мен много лошо ми повлия бесилката, която беше издигната. Циничните лозунги, които се вдигат и виковете също не харесвам. Призивът е към тези, които протестират, е да не се поддават на провокации и да пазят чистотата на исканията си, защото те са искрени и истински“, каза още Корнелия Нинова.

Епицентър

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram