Кой запуши устата на Кирил Петков & Румен Радев за скандалния договор на ВМЗ-Сопот?

На 24.08.2021 АФЕРА единствена АФЕРА публикува:

ЕТО ГО СКАНДАЛНИЯ ДОГОВОР НА ВМЗ СОПОТ СЪС СРЪБСКАТА ФИРМА, СПРЯГАНА ЗА БЛИЗКА ДО СРЕТЕН ЙОСИЧ, КОЙТО СЛУЖЕБНИЯ МИНИСТЪР НА ИКОНОМИКАТА ПРИКРИВА И ЗА КОЙТО ПРОДЪЛЖАВА ДА МЪЛЧИ!

АФЕРА пита от упор превъзнасяният служебен министър на икономиката Кирил Петков & Румен Радев:

  1. Цената на изделието от публикувания от АФЕРА скандален договор е почти двойна към онзи момент!
  2. Каква е целесъобразността ВМЗ, което е производствено предприятие, да участва в чисто търговска сделка? Още повече, че то в случая не купува суровини, а готов продукт!
  3. Каква е целесъобразността ВМЗ Сопот да плаща 10 млн. долара на сръбската фирма, авансово, която е непозната на оръжейния пазар и без никакъв бекграунд?!
  4. Защо не са проучили тази фирма, защо не е проучен нейния собственик? Ако го бяха направили, тогава наяве щяха да излязат връзките на този собственик на фирмата със стария оръжеен търговец със съмнителна репутация Петър Църногорец?! Междувременно двамата сърби имат участие в сделката и покупката на дялове от стъкларската фабрика в Парачин на Цветан Василев, при която сделка е ощетена и масата на несъстоятелността на КТБ?!
  5. Договорът е от юли месец 2018 година. Вече са минали 3 години и няма стока, няма пари. С какви „давностни“ срокове се работи, че държавата пак да пие една студена вода?!
  6. Договорът е подписан от Гецов, същият Гецов, когото Кирил Петров остави да се вихри с пълна сила във ВМЗ Сопот, хвърляйки пясък в очите на ехалето, че сменил борда на директорите. Защо превъзнасяният Кирил Петков на когото България му била в сърцето, и Румен Радев се захласнал по тия тинтири – минтири, не е поискал отчет по изпълнението на този договор?!

Кое е наложило неговото сключване, защо е избрал точно тази фирма продавач, какво е направил за изпълнението на този договор, ако не е получил стоката, защо не е предприел мерки за неговото разваляне и връщане на авансово платените пари?! Как е защитил интересите на държавното предприятие през тези три години?!

  1. Защо служебният министър на Румен Радев НЕ УВОЛНИ ГЕЦОВ, НЕ ГО ДАДЕ НА ПРОКУРАТУРАТА,  А НАПРОТИВ – ОТНОВО ГО ОВЛАСТИ?!

Как ще обясни ПОРЕДНОТО „КАДРОВО“ БЕЗУМИЕ, ТОЗИ ПЪТ ВЪВ ВМЗ СОПОТ, РУМЕН РАДЕВ който говори за „нов морал“, „връщане на държавността“, като огромната част на „кадровите“ подмени на служебното му правителство са точно такива, каквито в случая с ВМЗ Сопот?!

За кого играе Радевия „кръг“ и всички ли мисли за слепи и малоумни, че не виждат ПРЕПЛИТАНЕТО НА ЕДНА МАФИЯ С ДРУГА, КАКТО И ЗАМЯНАТА НА ЕДНАТА С ДРУГАТА!

Източник: Afera.bg

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram