Ето го скандалният договор на ВМЗ-Сопот, който министър Петков прикрива

Още на 17.07.2021 единствена АФЕРА публикува и алармира:

НА ФИНАЛА НА СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО – Т@K, МУЗИКА И ВЕСТИ ОТ РУМЕН РАДЕВ & ХЕРО МУСТАФА

„….Прехвалените финансов и икономически министър, докато пиарно налагаха темата ББР, си затвориха очите за изумяващи сигнали, конкретни и с документи, документи, които на всичкото отгоре се намират в министерствата им!, как милиони от държавен военен завод са изтекли към фирма на Сретен Йосич – „отплата“ от Боко. Много „интересно“ било, ама …“

Единствен от политиците Румен Петков не спря остро да задава въпроси към служебното правителство и към самия Румен Радев:

На 20.08.2021 АФЕРА публикува:

ВСЕНАРОДНИ ЛЮБИМЦИ СЛУЖБАШИ, ДОКОГА ЩЕ МЪЛЧИТЕ ЗА 10 МЛН. ИЗТЕКЛИ ОТ ВМЗ СОПОТ КЪМ СРЪБСКА ФИРМА, СВЪРЗАНА СЪС СРЕТЕН ЙОСИЧ?!

На 23.08.2021 АФЕРА публикува:

КИРИЛ ПЕТКОВ КРИЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ВЪВ ВМЗ СОПОТ И КИНТЕКС ЗА 15 МЛН. ДОЛАРА, ХАРИЗАНИ НА СЪРБИН, БЛИЗЪК ДО СРЕТЕН ЙОСИЧ

След тези публикации от страна на Румен Радев и служебното му правителство НИЩО не се предприе.

НО! към осветилите СХЕМАТА за източване на ВМЗ Сопот – заваляха заплахи от типа „Нали знаете с кого си имате работа?!“, стигащи до свирепи „обяснения“ какво ще се случи на огласяващите Схемата.

Сега АФЕРА, която винаги се е водила от мотото „Този живот е за смелите“, публикува скандалния договор със сръбската фирма, за която запознати твърдят, че е близка до Сретен Йосич.

Договорът е сключен със сръбската фирма VIP GLOBAL LOGISTICS с представител Мариян Неманя.

Виждате и сумата, която моментално е потекла от ВМЗ Сопот към сръбската фирма – над 20 млн. долара.

Първоначално Междуведомствената комисия е отказала лиценз на сръбската фирма, поради малкия капитал, която притежава, както и поради съмнения около името на притежателят и.

По-късно обаче същата тази Междуведомствена комисия дава лиценз на фирмата, което говори, че след първоначалния отказ, очевидно е имало натиск от най- Високо място.

Цялата документация е напълно известна на служебния министър на икономиката и от началото на влизането му в длъжност. Въпреки това нито служебният министър на икономиката, нито ментора му Радев, предприемат каквото и да е и продължават да мълчат.

Нещо повече! Служебният любимец Кирил Петков смени борда на директорите на ВМЗ Сопот и ОСТАВИ НА ВЛАСТ точно шефа през когото досега са минали всички далавери и афери в завода! Същият шеф, който е подписал И този скандален договор!

Ето и договора между сръбската фирма и ВМЗ Сопот, с който АФЕРА разполага:

Румен Петков огласи, че подобен договор има и с фирмата „Кинтекс“.

Източник: Афера бг

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram