Кой е Джевдет Чакъров, предложен от Доган за съпредседател на ДПС?

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган предложи Делян Пеевски и д-р Джевдет Чакъров да поемат ръководството на движението и заедно да го съпредседателстват.

Джевдет Ибрям Чакъров е български лекар и политик от ДПС, депутат от 39-ото Народно събрание досега и е бивш министър на околната среда и водите в правителството на Сергей Станишев.

Роден на 8 август 1960 г. в град Асеновград. През 1986 г. завършва медицина в Пловдивския Медицински университет и до 1988 г. работи като хирург в болницата в гр. Лъки. След напускане работа там завърша обща хирургия и до 2001 г. е главен асистент в тази област в Медицинския университет. През 2001 г. получава степен по „здравен мениджмънт“. Владее свободно английски и руски език.

Джевдет Чакъров става член на ДПС още при създаването на партията. През 1996 година Чакъров е избран за член на Централното оперативно бюро – колективния ръководен орган на ДПС, какъвто е след неколкократно преизбиране. От май 2005 г. до 2019 г. е вицепрезидент и член на Бюрото на Либералния интернационал, като е избиран на тези постове девет мандата последователно без прекъсване.

Източник: Фокус

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram