Клошар, резнал пениса на гаджето си, отива в затвора до гроб

Доживотен затвор без право на замяна отнесе 35-годишният Милчо Ангелов, който закла приятеля си Орхан.

Зверството бе извършено в Борисовата градина в края на 2019 г., като жертвата бе намушкана многократно, а пенисът й бе отрязан. Присъдата е произнесена от Софийския градски съд.

Касапницата се разиграла в края на ноември. Тогава Милчо и 48- годишният Орхан, които били клошари, се размотавали из Борисовата градина. Скарали се и по-младият извадил нож и започнал да мушка жертвата си безмилостно, където свари. Пробол го дори в устата. Отрязал пениса му, след което обул пропитите кървави гащи и започнал да се лута из парка, крещейки, че е изкарал извънземните, които се вселили в дружката му. Предполага се, че ревност е причина за кръвопролитието. Три години след зверството Ангелов е осъден на първа инстанция.

За да постановят най-тежкото наказание – доживотен затвор без замяна, магистратите се мотивират с факта, че „деянието е било извършено с особена жестокост, изразяваща се в безчовечно отношение към жертвата, проява на изключителна ярост, ожесточение и садизъм“, съобщиха от прокуратурата.

Обвинителната теза е била възприета от съда за доказана благодарение най-вече показанията на свидетел, чиито показания са ключови по отношение на авторството, в която насока са били и изготвените ДНК експертизи. Подсъдимият Милчо. А. е от Кюстендил, със завършен шести клас, неосъждан. Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване и протестиране пред Софийски апелативен съд.

Криминално

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram