ИТН моментално върна мандата

Президентът Румен Радев според конституционната процедура връчи мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател на втората политическа сила в 45-то Народно събрание „Има такъв народ“ – Антоанета Стефанова.

Антоанета Стефанова спази заявката на лидера Слави Трифонов от понеделник и веднага след като взе папката с мандата я върна на държавния глава.

„Ние от партия „Има такъв народ“ ясно заявихме, че няма да влизаме в никакви коалиции с партии от статуквото и спазваме своето обещание. За нас не е нормално създаването на безпринципна коалиция“, обоснова се Стефанова.

Президентът Румен Радев заяви от своя страна, че въпреки че е убеден в нуждата от стабилно редовно правителство, разбира тяхното намерение да върнат мандата и заявката, че не желаят да се включват в безпринципни коалиции.

Страната обаче повече от всякога се нуждае от ефективно правителство и управление, посочи президентът.

Държавният глава изказа и възмущението си, че управляващите макар и в оставка бавят актуализацията на бюджета и по този начин спъват помощта за българските граждани и бизнес в условията на криза.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram