Иван Гешев: Заловиха Божков

Васил Божков е задържан в арабските страни. Това съобщи главният прокурор Иван Гешев пред журналисти. Информацията все още е на ниво неофициални канали, но информацията е почти напълно сигурна. Иван Гешев посети на място акцията по залавянето на кокаин в района на борсата в столичния квартал Слатина.

Иван Гешев посочи, че вярва на съдебната система на Обединените арабски емирства. Той благодари за сътрудничеството на ОАЕ.

Заедно с Божков са задържани още двама души. Единият е обвиняем с него, а за третият човек обвинител номер едно няма данни. Кога точно Божков ще бъде върнат у нас, зависело от сроковете, с които работи правоохранителната система на ОАЕ.

Главният прокурор направи паралел с делото срещу Цветан Василев, който е в Сърбия, и изтъкна, че западната ни съседка не изпълнява задълженията си. Досега ОАЕ ни оказвали съдействие и затова той е оптимист, че Васил Божков ще бъде върнат на родна територия.

Три дни родните разследващи работили усилено по казуса с Васил Божков, стана ясно още от думите на Иван Гешев. Той дори се пошегува с твърденията на бизнесмена, че се намира на територията на Балканите. Явно не е добре с географията, предположи главният прокурор.

news.bg
dsport.bg
снимка: bulmedia.net

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram