За премиера няма почивен ден: Показа „поредния грандиозен строеж“ в страната

За министър-председателя Бойко Борисов няма почивен ден. Днес той е на обиколка във Ветрино, а заедно с него е енергийният министър Теменужка Петкова. В нейно присъствие Борисов коментира обезпечеността с газ на България и разкритикува тези, които говорят каквото и да е, само за да се харесат на някого.

,,Това е за тези, които обичат да приказват за газификация, които обичат да говорят за транзитна газ… десетилетия сме се наслушали на приказките им и сега да им покажем поредния грандиозен строеж, който върви в моментаж. Това са тези т.нар. газови магистрали на газовия хъб „Балкан“, посочи Борисов.

Десетилетия след това българите ще получават транзитни такси от всеки, който иска газ в региона. Десетилетия наред газовият хъб „Балкан“ ще е фактор. Защото, като слушат хората дебатите, могат да останат с други впечатления. Даваме възможност на всички, но транзитните такси остават само за българите – поне 70 години, но като прибавим сега Чирен, ще сме 100% енергийно независими. Никой да не може да ни спира кранчето, заяви Борисов.

България става незаобиколим фактор благодарение на нашата дипломация и политическа воля, защото иначе тя щеше да бъде оставена от тези псевдо, те са си направо предатели, само за да се харесат на някого, коментира премиерът.

,,Успяхме да завършим мащабния проект „Балкански поток“. България ще бъде незаобиколим фактор на европейската газова карта за десетилетия напред и ще получаваме транзитни такси. Компресорната станция „Нова Провадия“ е поредният грандиозен обект, който изграждаме в момента. Със строителството на „Балкански поток“, интерконектора с Гърция, с разширението на газовото хранилище в Чирен – ние вече сме 100% енергийно независими. Докато другите само приказваха и нищо не направиха, ние свършихме много работа – постигахме пълна диверсификация на газовите доставки“, напомни премиерът Борисов.

Сега като си направим и АЕЦ „Козлодуй“ 7 и 8 реактор, ще можем да сме лидери, както успяхме да се запазим като фактори в газоразпределението, ще бъдем и сме такива, каквито сме в момента, допълни той.

Накрая министър-председателят благодари на всички, които „и в зима, и в пандемия“, са строили тази газоразпределителна система, която въпреки тежките условия е завършена три месеца предсрочно.

Новини бг

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram