За да продължават напред с успехите, Ви молим да подкрепите Meрт!

Тринайсетгодишният Мерт Юмер от раждането си е изправен пред голямото предизвикателство да се справя с поставената му диагноза детска церебрална парализа. Жасмин Ибрахим, която е родом от разградското село Йонково, но живее със семейството си в столицата, миналата година се обърна към съгражданите си в търсене на помощ за операция на сина си в Турция. Благодарение на съпричастността на отзовалите се с дарения, Мерт премина през медицинската интервенция.

Момчето вече е на етап прохождане, прави самостоятелни крачки, посещава и рехабилитация по плуване, разказва майка му.

„Вече сме на етап възстановяване и се нуждаем от средства за лечение в болница за рехабилитация в София.“, допълва Жасмин година по-късно. Процедурите обаче са много скъпи, в размер на 10 561 лева. Те са наложителни за възстановяването му. Сумата е непосилна за семейството, заради което отново се обръщат към разградчани с призив за помощ. „Искаме да има нормален начин на живот и най-вече да може да се самообслужва“, споделя Жасмин.

Създадена е и група за подкрепа на Мерт. Пише ни един от админите Neshe Hyusein: „Майката на Мерт разказа, че е бил изключително послушен, изпълнителен и дисциплиниран. А моето впечатление за Мерт е че борбено дете, което се изправя пред трудностите с усмивка. Мерт и майка му докато се съберат средствата за рехабилитацията, ще си работят вкъщи, доколкото може с мама Jesi Ibrahim, а ние знаем, че тя е майка герой, и се справя отлично с домашната рехабилитация, занимания, игри… За да продължават напред с успехите Ви молим да подкрепите Mert с част от Вашите средства на посочената по-долу дарителска сметка!“:

Мерт Танер Юмер(Mert Taner Yumer)
BİC :BPBIBGSF
IBAN:BG38BPBI81701605295356

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram