Задържан е бизнесменът Велико Желев, все още не са повдигани обвинения

На задържания снощи бизнесмен Велико Желев все още не са повдигани обвинения, каза за БТА адвокатът му Менко Менков. Той посочи, че изпълнителният директор на „Хидрострой“ е в ареста за 24 часа, след акцията в офисите на фирма снощи.

Действията на полицията продължиха почти до полунощ. По случая е образувана преписка в Първо Районно управление в столицата по сигнал за принуда.

Очаква се по-късно днес материалите да бъдат докладвани в Районната прокуратура в София и да бъде взето решение дали и какво обвинение да бъде повдигнато на Желев, както и дали да бъде освободен от ареста.

БНР съобщи днес за претърсване на вилата на строителния предприемач в курорта „Св. св. Константин и Елена“.

До този момент няма информация за нарушения, свързани със строителството, а само за принуда върху служител на фирмата да подпише въпросните документи.

Велико Желев е бивш шеф на АПИ и председател на съвета на директорите на фирма “Хидрострой”, която спечели поръчката за строежа на тунел под Шипка, на обща стойност 360 млн лева. И още – Консорциум от фирми, начело с „Хидрострой“, изпълни и проекта за Северната скоростна тангента в столицата. Знаете, преди дни регионалният министър Иван Шишков обяви, че около 1/3 от асфалта там липсва.

Снимка: БНР

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram