Журналист: По всяка вероятност шахтата-убиец ще се окаже собственост на Общината

Безотговорност, чиновническо бездушие и безхаберие. Това са акцентите в случая със смъртта на 16-годишното момче, което бе убито от токов удар докато пресича столичен булевард. По всяка вероятност шахтата ще се окаже собственост на Общината.

Това заяви в ефира на Българското национално радио журналистът Емилия Милчева. 


“Имаше ремонт на булеварда, при ремонта светофарът е премахнат. После собствениците на павилионите са си направили собствено електрозахранване. Хората, които са правили ремонта, от Столична община, които са го приели, са го забелязали и са го подминали”, смята още Мичева. 


Тя припомни трагични инциденти от минали години, каквито са случая на ул. “Алабин” или ужаса в дискотека “Индиго”. След тях почти нищо не се е променило в положителна посока като мерки или пък поуки, допълва още журналистът. 


“Имаме нужда от активни организации извън властта, които да упражняват натиск. Трябва да се оказва постоянен натиск върху хората, които работят в наша полза, защото всичко потъва в немарливост, корупция, безотговорност. Само журналистите не са достатъчни, за да се стигне до промяна”, категорична беше Милчева.

Фрог

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram