ДПС решава днес съдбата на Борисов като премиер

Ръководството на ДПС и депутатите от движението се събират днес в централата на партията в София. , съобщиха от Движението за права и свободи. 

Извънредното заседание е насрочено от 13 часа, съобщиха от Движението за права и свободи. На него ще бъде прието решение по предложението за свикване на ВНС и приемането на нова Конституция. 

Гласовете на депутатите от ДПС са необходими за решението за избори за Велико народно събрание, за което трябват 160 гласа. 

Ден след като ГЕРБ обявиха намерението си за промени в конституцията от ДПС разпространиха реч на почетния председател Ахмед Доган  от декември 2019 година. 

Демокрацията е като Природата, тя има вътрешна необходимост постоянно да е в режим на самоорганизираща се система. Но докато Природата рестартира нарушения си динамичен баланс с катастрофични явления, а понякога дори с „ един вирус”, то в едно цивилизовано общество не би трябвало да се допусне такъв радикализъм. Въпреки че подобни феномени се превърнаха в политическо ежедневие на нашата цивилизация. В този социално-политически контекст по всичко изглежда, че рестартът на демократичния модел, съчетан с моралния императив, е нежният, но неизбежен изход от тази ситуация. Кога и как ще се получи това, зависи от зрелостта на политическия елит и на гражданското общество“, се казва в речта на Доган. /offnews.bg

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram