ДПС напусна заседанието на КСНС, заподозряха модела „ГЕРБ“ в новия бюджет

Похвално е, че след година и половина пандемия има извънредно заседание на КСНС във връзка с коронавируса. Тема би трябвало да бъде коронавирусната криза, а в момента се обсъжда по същество актуализацията на бюджета. Това коментира председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, след като напусна преждевременно заседанието.

„Още няма решения за бюджета“, каза Мустафа Карадайъ и заяви, че след година и половина пандемия има извънредно заседание на КСНС във връзка с COVID-19, а по същество се разглежда евентуална актуализация на бюджета от служебен кабинет.

„Нещата придобиват друг вид, тъй като пред това да се актуализират пенсии и социални плащания, за които нашите експерти твърдят, че за пенсиите има средства до края на годината. Зад това нещо в бюджета има 1,2 млрд. за извънредни разходи.

Карадайъ коментира, че според експертите на ДПС има достатъчно пари в бюджета и няма нужда се коментира актуализация.

„Зад това нещо в проекта за бюджет има 1.2 млрд. лева бюджет за непредвидени разходи, т.е. празен чек по модела на ГЕРБ. Помните модела на ГЕРБ един празен чек за раздаване от джипката, явно сега има нова джипка. Въпросът е ако досега Бойко Борисов беше в джипката, сега кой е в джипката. Според мен има една организирана олигархична-медийна НПО-група, начело с Иво Прокопиев“, каза още той.

Източник: Евроком

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram