Доц. Киселова: Борисов се опитва да всее раздор между ПП и ДБ

„Към настоящият момент по-скоро наблюдаваме едни подводни течения, при които ГЕРБ не носят формално персонална отговорност за управлението, но в последните няколко дни сме свидетели как г-н Борисов се опитва да раздели двата основни субекта в коалицията, която е мандатоносител, като се правят движения, които да ударят – дали явно или по-скрито – коалиционните партньори от ДБ.“Това мнение изрази в ефира на „Добро утро, Европа“ конституционният експерт Наталия Киселова.

Когато се казва, че се правят неформални срещи за сдобряване, за стопяване на ледовете между лидерите на „Продължаваме промяната“ и Бойко Борисов са изключени „Демократична България“. Те не са били уведомени нито на неформалната среща, нито пък са били поканени.

„На следващо място – има и една силна атака срещу министъра отбраната, който според мен е ключов в правителството през неговия съветник, като се казва не само да се отстрани съветникът, който е представител на ДБ, но и самият министър да понесе отговорност за това, че съветникът се е държал несъответващо на неговия пост, по повод нараняване на неговото дете“, коментира тя.

Според нея тези подводни течения имат за цел ГЕРБ да придобие преднина на местните избори, тъй като регистрацията започва днес в ЦИК от една страна, и от друга, ако може да внесе недоверие в лагера на мандатоносителя, за да може впоследствие, договаряйки поотделно с ПП и ДБ, да извлече повече ползи за ГЕРБ.

Фрог нюз

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram