Десислава Атанасова: ГЕРБ ще бъде опозиция! Мнозинството ще е резултат на компромиси

Заради ниската избирателна активност това Народно събрание не разполага с голяма легитимност. Каквото и да е мнозинството в парламента, то няма да е плод на силна обществена енергия, а резултат от компромиси. Не е ясно колко български граждани бяха лишени от правото си на глас заради машините и репресиите от служебното правителство. Това заяви от парламентарната трибуна Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС по повод откриването на 47-то Народно събрание.

,,Надяваме се, че грешките, които провалиха последните два парламента, няма да се повторят в този и всички ще подходим със смирение и отговорност в сложната ситуация, в която се намира България. Осъзнаваме и необходимостта от съставянето на редовно правителство“, каза още Атанасова.

По думите й в новия парламент ПГ на ГЕРБ-СДС ще бъде опозицията на очертаващото се ляво либерално мнозинство.
Но ние не възприемаме ролята си на опозиция като политически инструмент за нагнетяване на напрежение в обществото. Готови сме да водим конструктивни и публични разговори с всички парламентарни групи, увери тя.

Атанасова припомни, че на днешната дата преди 15 години е основана ПП ГЕРБ и използва повода да благодари от името на партията на всички техни членове и симпатизанти, които са ги подкрепяли „въпреки заплахите, изчегъртването и репресиите“.

“През последните години, докато бяхме управляващи, бяхме подложени на постоянни атаки. Затова сме наясно колко е важен подходът на опозицията към управляващото мнозинство. Ролята на опозицията трябва да е в ролята на разумен коректив. Пожелаваме успех на бъдещите управляващи и ги призоваваме да не пропускат възможностите за разговори с опозицията. Мога да гарантирам, че ако бъде сформирано редовно правителство, то ще получи необходимия толеранс и нужната експертиза от нашите колеги“, заяви Десислава Атанасова.

Сред основните приоритети на коалицията ГЕРБ-СДС Атанасова изтъкна качественото образование, инвестициите и увеличаването на доходите на българите. По отношение на доходите обаче тя предупреди, че от партията няма да позволяват това да се случи чрез тегленето на заеми.
Не бива да си поставяме цели, които не сме в състояние да изпълним, но трябва да надскочим егото си, призова Атанасова в заключение.

Епицентър

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram