Депутатите се абонираха за “Кулинарен журнал“, “Осем“ и “ЕВА“ за сметка на НС

Депутати са се абонирали да получават редовно списанията „Колекция рецепти“ и „Кулинарен журнал“ за сметка на Народното събрание, съобщи „СЕГА“.

Това става ясно от обществена поръчка на парламента за абонамент и доставка на 67 броя български ежедневни и периодични издания през следващата година. За целта ще бъдат похарчени максимално 46 000 с ДДС.

Печатните издания трябва да бъдат доставяне в двете сгради на парламента – на пл. „Народно събраниее“ 2 и на пл.“Княз Александър І“ 1, или пък на друг адрес при писмено искане на възложителя.

Най-голям брой народни представители са заявили желание да четат вестник „Труд“ – за него има общо шест абонамента. С два по-малко са вестник „24 часа“ и вестник „СЕГА“, а за „168 часа“ и „Капитал“ има по три заявки за абонамент. С по толкова са и вестниците „Стандарт“, „Телеграф“ и „Народно земеделско знаме XXI век“. За „Галерия“ и „Уикенд“ има по една заявка.

От списанията на най-голям интерес се радва списанието за алтернативна медицина „Осем“ – за него има общо шест заявени абонамента.

С пет абонамента са списанията „Труд и право“ и „Предучилищно & училищно образование“. Любопитно е, че в заявката са включени по един абонамент за „Колекция рецепти“ и „Кулинарен журнал“, които излизат само два пъти в месеца, както и два абонамента за женското списание „Ева“.

Освен за български, Народното събрание е пуснало и обществена поръчка и за чуждестранни издания.

Прогнозната стойност на поръчката е 25 168 евро (49 201 лева) за 2023 г., като договорът за доставка и абонамент отново е една година. В списъка с издания са включени немалко руски медии, като „Международная жизнь“, „Политические исследования“ и „Россия в глобальной политике“.

Сред чуждестранните издания са и „The Financial Times“, „The New York Times“, „Time Magazine“, „Le Monde“, „Der Spiegel“, както и „Foreign Affairs“. За всички тях има по един абонамент, като единствено за списанието „The Economist“ са заявени два.

Оффнюз

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram